Close
Skip to content

AlexZ Music Star

AlexZ Music Star promovează educația muzicală în rândul copiilor și tinerilor. Vă așteptăm la orele de vioară și violă!

0771 761 877
alexzmusicstar@gmail.com

Despre noi

AlexZ Music Star este parte a ONG AlexZ Educational Londra, care promovează educația muzicală în rândul copiilor și tinerilor. Cursurile de vioară și violă se desfășoară individual în Brașov sau online. Echipa AlexZ Music Star este formată din profesori tineri cu studii muzicale superioare și cu pasiune pentru predarea muzicii copiilor și tinerilor. Alături de noi poți descoperi un alt mod de ați petrece timpul liber. Muzica împreună cu sunetele instrumentelor iți completează caracterul, devii creativ și-ți descoperi noi abilități.

AlexZ Music Star

Bogdan Alexandru Costache Profesor Vioara

Bogdan Costache a început să studieze vioara la vârsta de 3 ani, ghidat de bunicul și tatăl său, iar la vârsta de 7 ani își face debutul ca solist alături de orchestra Filarmonicii Brașov.

De la debutul său, a susținut constant recitaluri camerale și concerte în calitate de solist pe numeroase scene naționale și internaționale din Europa și Asia. A fost distins cu premii la numeroase competiții naționale și internaționale, printre care: Marele Premiu și Premiul I la Concursul Internațional de Vioară ’’Remember Enescu’’ (România), Premiul I la Concursul Internațional de vioară ’’Monterosa Kawai’’ (Italia), Premiul I la Concursul Internațional de Interpretare ’’Paul Constantinescu’’, finalist la Jeunesses International Music Competition, etc.

În prezent este violonist la Filarmonica din Brașov și invitat permanent al celebrei ’’Vienna Strauss Philharmonic Orchestra’’ din Viena, Austria.
Bogdan A. Costache a fondat și conduce cvartetul ’’Fortissimi”.

Raluca Daniela Budeanu Profesor Viola

Raluca Budeanu este o tânără interpretă talentată cu o cariera în plină dezvoltare și cu o vastă experiență profesională . Violistă la Opera Brașov și profesoară de violă la Liceul de muzică Tudor Ciortea din Brașov, unde primește constant laude deosebite pentru activitate și premiile obținute de elevii săi.

Sub îndrumarea profesorilor săi a urmat cursurile Facultății de Muzică din cadrul Universității de Vest din Timișoara, pe care le-a absolvit în anul 2009 iar mai apoi și-a finalizat studiile post universitare la Universitatea Transilvania – Facultatea de Muzică din Brașov.

De-a lungul anilor a participat la numeroase concursuri și festivaluri naționale cât și internaționale. In primăvara anului 2009 s-a angajat la Filarmonica de Stat Arad alături de care a susținut numeroase concerte și turnee internaționale ( China, Italia, Germania, Austria, Elveția, Franța, etc.). A participat la festivaluri și proiecte culturale internaționale dintre care amintim celebrul Festival de Opera de la “St.Margarethen” din Austria.

Intrebari frecvente

Dacă pasiunea pentru vioară te-a adus aici, dar nu ști încotro să te îndrepți, ce urmează sau cum să te organizezi, ne-am gândit la câteva aspecte importante de care ar trebui să ții cont în momentul în care începi studiul acestui înstrument.

De la ce vârstă se poate începe studiul viorii?

Noi recomandăm începerea studiului viorii de la vârsta de 5 ani, neavând prag maxim de vârstă. În cadrul celor 50 minute de studiu individual ne adaptăm cerințelor, talentului, dorințelor și nivelului fiecărui cursant în parte. Tehnicile de predare variază în funcție de vârstă și posibilitatea elevului.

Nu dispun de un instrument

Dacă nu ai deja o vioară/violă, avem noi una numai bună pentru tine să poți începe oricând dorești.

Ce așteptări ar trebui să am în urma cursurilor de vioară?

Lecțiile de vioară pentru începători se concentrează pe deprinderea posturii potrivite, ținerea viorii și a arcușului. Cursanții vor învăța corzile libere, primele poziții și vor putea cânta melodii familiare simple.

Lecțiile de vioară pentru nivelul intermediar au în vedere sedimentarea pozițiilor, citirea la prima vedere, cizelarea sunetului, vibrato, interpretare pentru partituri melodioase de nivel mediu, exerciții tehnice de nivel mediu, acuratețea sunetului, învățarea cântarii pe duble corzi, studii și game.

Cursurile de vioară pentru nivel avansat sunt destinate celor care doresc să aprofundeze tehnica și interpretarea cântatului la vioară, prin extinderea cunoașterii noțiunilor muzicale și a repertoriului pentru vioară.

Câte lecții private sunt necesare pe săptămână?

Recomandăm câte 2 lecții de instrument pe săptămână. Dacă nu există însă timpul necesar, se poate face și câte o lecție de instrument, însă progresele se vor face într-un interval mai mare de timp.

Nu încurajăm efectuarea a mai puțin de o lecție pe săptămână, deoarece se pot pierde noțiunile din lecția precedentă, mai ales dacă nu au posibilitatea de a exersa acasă.

Unde pot afla mai multe detalii despre curs?

Pentru mai multe detalii, vă așteptăm să povestim și să începem călătoria muzicală, la numărul de telefon: +40771761877

Cum se desfasoara cursurile?

Lecțiile se desfășoară online sau individual, de luni până sâmbătă între orele 10:00-20:00, se adresează celor care au ambiție, curiozitate și timp liber la dispoziție pentru a descoperi efectele muizicii.

Învățăm împreună orice gen muzical, de la muzică clasică la folclor românesc sau muzică pop.